• LEVERTIJD 7 dagen

  • 06-14567151 (Bereikbaar van 9 – 21 uur)
  • Bezorgen in heel Nederland

Product informatie

Uit welke typen kussens kan ik kiezen?

Als je kussens op maat wil bestellen, moet je eerst bedenken welk soort kussen je wilt hebben. Je kunt kiezen uit 2 soorten kussens: Strakke kussens en Plof kussens.

Strakke kussens zijn strak van vorm en hebben een vulling van polyether of koudschuim. Doordat het kussen strakke lijnen heeft, kunnen de afmetingen die je doorgeeft precies worden overgenomen en past het kussen perfect op uw stoel of bank.

De hoezen van strakke kussens bestaan uit een apart bovengedeelte en een ondergedeelte. Deze worden aan elkaar gezet door middel van een zijband (tussenstuk). Deze manier van stikken zorgt voor mooi afgewerkte, stevige kussens. Strakke kussens zijn geschikt als zitkussen en als rugkussen. Je zal alleen moeten variëren in de vulling voor een optimaal zitcomfort. Het standaard model strak kussen heeft rechte zijden. Je kan ook kiezen voor een strak kussen met 1 of 2 schuine zijden.

Plofkussens zijn gevuld met vlokvulling, dit zijn kleine stukjes polyether en koudschuim gemixt met siliconen. Een plofkussen heeft wat rondere vormen dan een strak kussen. De afmetingen die u doorgeeft komen overeen met de afmetingen van een gevuld kussen. Bij aflevering zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Alle plofkussens hebben een binnenkussen met een rits. Het binnenkussens heeft nog een extra laag fiberfill voor extra comfort. Naar wens kan je wat vulling uit het kussen halen of er juist wat extra vulling in doen.

Er zijn 2 verschillende soorten plofkussens:

  • Plofkussen met zijband

Het plofkussen met zijband heeft dezelfde vorm als een strak kussen, alleen is de vulling veel zachter dan bij een strak kussen. Doordat het kussen gevuld wordt met vlokvulling is het kussen in het midden hoger dan aan de zijkant. Het binnenkussen wordt met tunnels gemaakt, hierdoor kan de vlokvulling niet verschuiven en blijft de vulling gelijkmatig verdeeld. De zijband is standaard 8 cm hoog. In het midden is het kussen ongeveer 15 cm dik. Dit kussen kan maximaal 120 cm lang zijn. Grote afmetingen zijn niet mogelijk omdat we dan de vulling niet goed kunnen verdelen en het kussen hobbelig wordt.

  • Plofkussen zonder zijband

Het plofkussen zonder zijband ziet eruit als een standaard sierkussen. Bij afleveren zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Dit type kussen is minder geschikt voor zeer grote afmetingen, we kunnen dit type kussen maximaal 100 cm lang maken.

 

Uit welke soort vulling kan ik kiezen?

De vulling is afhankelijk van het type kussen dat u kiest. Bij strakke kussens kunt u kiezen uit diverse soorten polyether en koudschuim. Bij plofkussens bestaat de vulling uit vlokvulling of siliconenvulling.

Polyether

Polyetherschuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal. Dit compacte schuim is opgebouwd uit kleine gelijkmatige open cellen, waardoor het goed ademt en lucht doorlaat. Wanneer het schuim wordt ingedrukt (bijvoorbeeld door erop te gaan zitten), veert het materiaal snel weer terug. Na lang en zeer intensief gebruik kan er kuilvorming ontstaan. PerfectPillows.nl heeft de keuze uit de volgende soorten polyether:

  • Polyether budget; onze instap kwaliteit. Deze vulling is vooral geschikt voor rugkussens, voor zitkussens is dit type vulling te zacht.
  • Polyether comfort: een goede keuze voor zit- & rugkussens. Deze vulling biedt goede zitkwaliteit

Koudschuim

Koudschuim wordt ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd: schuim met een hoge veerkracht. HR koudschuim wordt ook wel comfortschuim genoemd. Dit schuim heeft een beetje onregelmatige open celstructuur. Hierdoor ademt het materiaal en voert het zeer goed vocht af. Dit type vulling kan je ook het hele jaar buiten laten liggen. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Koudschuim biedt je hoge comfort en ventilatie eigenschappen en heeft een lange levensduur. Koudschuim is iets duurder dan polyetherschuim. PerfectPillows heeft de keuze uit de volgende soorten koudschuim:

 

  • Koudschuim comfort: De meest gekozen vulling. De beste keuze als je de ideale zitbeleving wilt ervaren. Deze vulling is ideaal voor zeer intensief gebruik. Het heeft een hoge veerkracht, waardoor er nauwelijks kuilvorming ontstaat. Ideaal voor zowel zitkussens als rugkussens. Ook kan je een kussen met deze vulling gerust het hele zomerseizoen buiten laten liggen.
  • Koudschuim stevig: Als je houdt van stevige kussens of als je een zit- of rugkussen wilt dat dunner is dan 8 cm dan adviseren we voor deze stevige koudschuim vulling te kiezen. Deze vulling is geschikt voor zeer intensief gebruik. Het heeft een hoge veerkracht, waardoor er nauwelijks kuilvorming ontstaat. Ook kan je een kussen met deze vulling gerust het hele zomerseizoen buiten laten liggen.

Vlokvulling

Vlokvulling bestaat uit een mix van verschillende soorten kleine polyether & koudschuim vlokken gemixt met siliconen. Deze vulling is geschikt voor zowel zit- als rugkussens.

Siliconenvulling

Siliconenvulling bestaat uit een soort synthetische watten. Deze vulling is zachter dan vlokvulling en vooral geschikt voor rugkussens.

Start met bestellen

 

Hoe worden de kussens afgewerkt?

Strakke kussens worden standaard afgewerkt met een tussenstuk. Zo heb je nooit een lelijke naad aan de zijkant van je kussen. Bij strakke kussens wordt de vulling van het kussen omwikkeld met een laag Dacron. Dacron is één van de meest gebruikte afdekmaterialen binnen de stoffeerderij. Het lijkt op grove watten, maar dan gemaakt van fiberfill. Dacron zorgt ervoor dat de hoes strak om het schuim komt te zitten en beschermt de stof tegen vroegtijdige slijtage.

Bij plofkussens zit de laag Dacron meegestikt in het binnenkussen.

 

Zijn de kussens voorzien van een rits?

 We werken al onze kussenhoezen blind af met een rits. We maken de rits standaard aan de achterzijde van het kussen (aan de lange kant). Tijdens het invoeren van uw bestelling kan je aangeven of je de rits aan de korte of lange zijde wilt hebben.

Bij plofkussens is ook het binnenkussen voorzien van een rits. Hierdoor kan je er zelf naar wens wat vulling bij of uit doen, zodat je de stevigheid van het kussen kunt beïnvloeden.

Strak kussen


Kan ik ook alleen een kussenhoes bestellen?

Ja, het is mogelijk om alleen een hoes te bestellen voor strakke kussens. Dit kan je aangeven in stap 4 van het bestel proces. Je kiest dan bij vulling voor de optie "geen vulling / alleen hoes".

Wil je een hoes voor een plofkussen, neem dan even contact met ons op.


Stof informatie

Welke stoffen kan ik kiezen voor mijn kussens?

 Wij hebben diverse stoffen in de collectie. Sommige stoffen zijn geschikt voor binnen én buiten gebruik. Een aantal stoffen is alleen geschikt voor binnen. Dit staat duidelijk aangegeven.

Stoffen voor buiten

Onze collectie outdoorstoffen is zeer groot. Wij verkopen onder andere stoffen van de merken Sunbrella & Sunproof.

Outdoorstoffen zijn water- en vuilafstotend en verkleuren niet door de zon. De stoffen zijn uitvoerig getest en voldoen aan internationale standaards.

Stoffen voor binnen

Onze collectie stoffen voor binnen wordt steeds groter. Populair zijn onze velourstoffen zoals Glade en Torre. Ook hebben we mooie kunstleer stoffen zoals bijvoorbeeld Cambridge of Bella Grana.

Sunbrella

Sunbrella is al jarenlang leider in kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Sunbrella de absolute nummer 1 in technisch textiel. De Sunbrella stoffen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik en voelen zacht & luxueus aan net als een traditionele meubelstof. Sunbrella stof is verkrijgbaar in honderden verschillende uitvoeringen: strepen, texturen en verfijnd decoratieve jacquards.

Sunbrella stoffen zijn niet alleen water- en vuilstotend. Ze zijn ook vetafstotend en zijn dus niet gevoelig voor vetvlekken of zonnebrand. Sunbrella stoffen zijn makkelijk te reinigen en blijven zelfs mooi als ze schoon worden gemaakt met bleekwater.

Duurzaamheid

Zowel Sunproof als Sunbrella worden mileuvriendelijk geproduceerd. Door een speciale verftechniek wordt de kleurstof als toegevoegd aan de grondstof waardoor de kleur uiteindelijk door en door in de draad zit. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van verfbaden en wordt er veel minder water gebruikt in het productieproces. De stoffen van Sunproof & Sunbrella hebben het Oekotex certificaat wat inhoudt dat er geen schadelijke stoffen in zitten en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu.

Sunbrella stoffen zijn speciaal ontworpen om twee tot tien keer langer mee te gaan dan traditionele stoffen. Dankzij hun langere levensduur, is de ecologische voetafdruk van Sunbrella stoffen aanzienlijk lager dan die van bijvoorbeeld katoenen stoffen.

Curacao

Onze instap kwaliteit: Curacao. Een voordelig geprijsde buitenstof in de basis tinten grijs en taupe. De stof is water- en vuilafstotend en verkleurd niet. Een prima stof als je op zoek bent naar een voordelig kussen in een makkelijke kleur.

Vragen over het opmeten

Hoe bepaal ik de afmetingen van mijn kussens op maat bij PerfectPillows?

Om de juiste afmetingen van je kussens te bepalen is het belangrijk dat je zeer zorgvuldig te werk gaat. Om je te helpen met opmeten vind je hieronder een opmeet instructie.

Als je er zelf niet uitkomt, kan je de afmetingen van de bank aan de hand van de letters in onderstaande afbeeldingen aan ons doorgeven. We kunnen dan een voorstel maken voor de afmetingen en indeling van de kussens.

Zitkussens


Kussens op maat PerfectPillows


   A = Diepte: de gewenste diepte van uw zitkussens

   C = Lengte/Breedte: de gewenste lengte van uw zitkussens

   D = Dikte: de gewenste dikte van uw zitkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor zitkussens is 8-10 cm.

NB. Voor plofkussens hoeft u de dikte niet door te geven.

 

Rugkussens


Kussens op maat PerfectPillows


   B = Hoogte: de gewenste hoogte van je rugkussens.

NB Als je de afmetingen

   C = Lengte/Breedte: de gewenste lengte van je rugkussens.

   D = Dikte: de gewenste dikte van je rugkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor strakke rugkussens is 6-8 cm.

NB.  Voor plofkussens hoef je de dikte niet door te geven.

Voor strakke rugkussens is het het mooist als de kussen net zo hoog zijn als de rugleuning. Bij plof rugkussens is het mooi als de kussens 10-15 cm boven de bank uitsteken.

NB. Hou rekening met de dikte van het zitkussen bij het bepalen van de hoogte van de rugkussens.

 

De kussens die ik wil bestellen hebben geen standaard vorm, wat moet ik doen?

Als je kussens met een afwijkende vorm wilt, dan kun je ons een email sturen met daarin de gewenste afmetingen van het kussen. Wij sturen je dan een offerte op maat.

Wilt je kussens voor een hoekbank of een U-vormige bank bestellen, dan kan je de afmetingen hiervoor aan de hand van onderstaande meetinstructie bepalen.

 

Kussens op maat PerfectPillows

 

Kussens op maat PerfectPillows

Kussens op maat bestellen

Hoe bestel ik kussens op maat bij PerfectPillows? 

Op onze website kan je in 4 simpele stappen je kussens op maat bestellen:

In stap 1 kies je het type kussen.

In stap 2 kies je de stof.

In stap 3 kies je de kleur.

In stap 4 vul je de afmetingen in en kies je de vulling. Ook kan je hier als extra optie voor een bies kiezen.

De prijs van kussen wordt direct berekend.

Start met bestellen

Wat moet ik doen als ik afwijkende afmetingen of vormen wil bestellen?

Als je een speciale wens hebt voor kussens op maat stuur je een email naar info@perfectpillows.nl  of klik hier om naar het contactformulier te gaan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling zien?

Via mijn account kan je inloggen op je persoonlijke pagina. Hier kan je de status van je bestelling zien.

Moet ik verplicht een account aanmaken?

Het aanmaken van een account is niet verplicht. Maar als je een account aanmaakt worden je gegevens bewaard en kan je de status van je bestelling volgen.

Kan ik een stofstaal bestellen?

Via onze kleurstalen pagina kan je gratis maximaal 5 kleurstalen aanvragen.

Bestel hier je stofstalen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bij ons langs te komen in ons atelier in Amsterdam om de stoffen te bekijken.

Kan ik als zakelijke klant ook kussens bij perfectpillows.nl bestellen?

Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen terecht bij perfectpillows.nl. Zakelijke klanten kunnen contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@perfectpillows.nl  of het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken.

Kan ik een geplaatste bestelling nog wijzigen of annuleren?

Je kan je bestelling binnen 24 uur na plaatsing nog wijzigen. Stuur hiervoor een email naar info@perfectpillows.nl  onder vermelding van het ordernummer.

Alle producten die via de website perfectpillows.nl worden verkocht zijn maatwerk, waardoor je geen aanspraak kan maken op het herroepingsrecht. Mocht je jebestelling toch willen annuleren dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag in rekening.

Kan ik mijn kussens ook retour sturen?

Normaal heb je bij online bestellingen het recht om je bestelling binnen 14 dagen retour te sturen. Omdat wij de kussens speciaal voor jou op maat maken kan dit bij ons helaas niet! Mocht er iets niet goed zijn aan je kussens, dan zullen we dit uiteraard wel herstellen.

Levert perfectpillows.nl ook buiten Nederland?

Wij leveren kussens op maat over de hele wereld. Er gelden dan wel andere verzendkosten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over betalen

Hoe kan ik mijn kussens betalen op perfectpillows.nl? 

Op de website van perfectpillows.nl kan je op verschillende manieren betalen:

iDeal / Bancontact

iDeal betaling is de meest gekozen en betrouwbaarste betaalmethode van Nederland.

ideal

Klanten uit Belgie kunnen betalen via Bancontact.

Afbeeldingsresultaat voor bancontact

Als de iDeal of Bancontact betaling succesvol is afgerond dan wordt de productie van je kussens direct gestart.

Bankoverschrijving

Nadat je je bestelling hebt geplaatst maak je het verschuldigde bedrag over naar de bankrekening van PerfectPillows onder vermelding van je bestelnummer.

Na ontvangst van de betaling wordt de productie van je kussens gestart.

Op rekening

Als je voor de betaalmethode "op rekening" kiest, dan vragen wij een aanbetaling van 50% van het bedrag via een bankoverschrijving onder vermelding van je bestelnummer.

Na ontvangst van het bedrag op de rekening van PerfectPillows wordt de productie van je kussens gestart.

Na de aflevering van je kussens maak je de andere 50% van het bedrag naar ons over, vergeet ook dan niet om je bestelnummer te vermelden.

Als je een offerte bij ons aanvraagt per email, dan kan je het bedrag van je bestelling naar ons overmaken o.v.v. je naam en de datum van je bestelling.

Zijn de prijzen op perfectpillows.nl inclusief of exclusief BTW?

Alle prijzen op perfectpillows.nl zijn inclusief BTW.

Vragen over de levering

Wat is de levertijd van mijn kussens?

Momenteel is de levertijd van je bestelling ongeveer 7 dagen.

Zodra de kussens klaar zijn geven we ze af bij PostNL of DHL.

Op de doorlooptijd bij de pakketdiensten hebben wij geen invloed.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland en naar België bedragen €15,90 inclusief BTW.

Hoe worden mijn kussens verzonden?

De meeste bestellingen worden verstuurd met PostNL of DHL. Soms kunnen we je kussens niet met een pakketdienst versturen omdat de afmeting te groot is. We bezorgen de kussens dan zelf.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, het is mogelijk om de kussens op te halen bij ons atelier in Amsterdam. Dit kan je vermelden in op het opmerkingenveld aan het einde van het bestelproces.

Als je kussens klaar zijn nemen we contact met je op voor het maken van een afhaalafspraak.

Onderhoud & garantie

Hoe moet ik mijn kussens onderhouden?

Vlekken op je kussens kan je verwijderen met een natte doek met wat sop.

Hoezen van de stoffen Sunproof en Sunbrella kan je wassen op 30 graden. LET OP: de hoezen mogen niet in de droger. Strijken kan, maar op lage temperatuur en NIET met stoom.

Sunbrella

Sunbrella stoffen zijn gemakkelijk schoon te houden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Daarenboven zorgt de nabehandeling ervoor dat de Sunbrella stoffen waterafstotend zijn en ze nog makkelijker te onderhouden zijn.

Hoe is de garantie geregeld?

Wij geven, na overleg van het originele aankoopbewijs, een garantie van 5 jaar op de geleverde producten.  

Wat doe ik als er iets niet goed is aan mijn bestelling?

Wij doen ons uiterste best om je bestelling naar tevredenheid te produceren. Controleert altijd je bestelling na ontvangst. Als er iets niet klopt aan je bestelling dan neem je direct contact met ons op door een email te sturen naar info@perfectpillows.nl  of ons te bellen. Wij gaan dan ons best doen om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als ik een klacht wil indienen?

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over onze dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:

PerfectPillows

Jarmuiden 30b

1046AD Amsterdam

Tel: 06-14567151

Email: info@perfectpillows.nl 

Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.

Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kan je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar PerfectPillows bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevedigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).