• LEVERTIJD 7 dagen

  • 06-14567151 (Bereikbaar van 9 – 21 uur)
  • Bezorgen in heel Nederland

Stof informatie

Welke stoffen kan ik kiezen voor mijn kussens?

 Wij hebben diverse stoffen in de collectie. Sommige stoffen zijn geschikt voor binnen én buiten gebruik. Een aantal stoffen is alleen geschikt voor binnen. Dit staat duidelijk aangegeven.

Stoffen voor buiten

Onze collectie outdoorstoffen is zeer groot. Wij verkopen onder andere stoffen van de merken Sunbrella & Sunproof.

Outdoorstoffen zijn water- en vuilafstotend en verkleuren niet door de zon. De stoffen zijn uitvoerig getest en voldoen aan internationale standaards.

Stoffen voor binnen

Onze collectie stoffen voor binnen wordt steeds groter. Populair zijn onze velourstoffen zoals Glade en Torre. Ook hebben we mooie kunstleer stoffen zoals bijvoorbeeld Cambridge of Bella Grana.

Sunbrella

Sunbrella is al jarenlang leider in kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Sunbrella de absolute nummer 1 in technisch textiel. De Sunbrella stoffen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik en voelen zacht & luxueus aan net als een traditionele meubelstof. Sunbrella stof is verkrijgbaar in honderden verschillende uitvoeringen: strepen, texturen en verfijnd decoratieve jacquards.

Sunbrella stoffen zijn niet alleen water- en vuilstotend. Ze zijn ook vetafstotend en zijn dus niet gevoelig voor vetvlekken of zonnebrand. Sunbrella stoffen zijn makkelijk te reinigen en blijven zelfs mooi als ze schoon worden gemaakt met bleekwater.

Duurzaamheid

Zowel Sunproof als Sunbrella worden mileuvriendelijk geproduceerd. Door een speciale verftechniek wordt de kleurstof als toegevoegd aan de grondstof waardoor de kleur uiteindelijk door en door in de draad zit. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van verfbaden en wordt er veel minder water gebruikt in het productieproces. De stoffen van Sunproof & Sunbrella hebben het Oekotex certificaat wat inhoudt dat er geen schadelijke stoffen in zitten en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu.

Sunbrella stoffen zijn speciaal ontworpen om twee tot tien keer langer mee te gaan dan traditionele stoffen. Dankzij hun langere levensduur, is de ecologische voetafdruk van Sunbrella stoffen aanzienlijk lager dan die van bijvoorbeeld katoenen stoffen.